Sügis on andide poolest rikas, valminud on punapõsksed õunad, veel on peenralt võtta
kurke, kasvuhoonest tomateid, suureks on paisunud kõrvitsad ja kapsad ning
juurikadki maas on tarbimissuuruses. Puu-
ja köögivilja vajalikkuses ja kasulikkuses ei kahtle vist enam küll keegi, kuid
sellegipoolest oli möödunud pühapäeval võimalus
Libatse rahval veeta kaks kasulikku lõunatundi raamatukogus, et üle rääkida
tervisliku toitumise põhitõed ja valmistada ka miskit põske pistmiseks.
Esmalt kuulasime Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli tudengi
Maarja Rahu loengut nutiseadmete liigkasutamise kahjulikkusest. Maarja loeng
oli väga hariv ja mõtlemapanev ning nii mõnigi osalejaist tunnistas, et telefon
on liiga sageli käe- või kõrvaulatuses.
Salati ja smuuti valmistamiseks võttis iga osaleja kaasa erinevaid
vilju. Smuuti jaoks sai kokku segatud ühe
variandina õun + apelsin + vesi, ning teisena: õun, suvikõrvits, mustsõstar,
kurk, tomat, porgand ja vett ikka ka. Mekkimise tulemusena olime üksmeelselt nõus, et esimene
variant maitses paremini.
Salati tarvis riivisime porgandi, tükeldasime õuna, kurki,
tomatit ja suvikõrvitsat ning apelsini, lisasime veidi soola ja õunaäädikat. Maitsnud salatit, jõudsime järeldusele, et kõik komponendid tulnuks riivida, siis oleksid maitsed paremini ühtlustunud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar