esmaspäev, 19. september 2016

Pühapäev puu- ja köögiviljaga



Sügis on andide poolest rikas, valminud  on punapõsksed õunad, veel on peenralt võtta kurke, kasvuhoonest tomateid, suureks on paisunud kõrvitsad ja kapsad ning juurikadki maas on tarbimissuuruses.  Puu- ja köögivilja vajalikkuses ja kasulikkuses ei kahtle vist enam küll keegi, kuid sellegipoolest oli  möödunud pühapäeval võimalus Libatse rahval veeta kaks kasulikku lõunatundi raamatukogus, et üle rääkida tervisliku toitumise põhitõed ja valmistada ka miskit põske pistmiseks. 

Esmalt kuulasime Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli tudengi Maarja Rahu loengut nutiseadmete liigkasutamise kahjulikkusest. Maarja loeng oli väga hariv ja mõtlemapanev ning nii mõnigi osalejaist tunnistas, et telefon on liiga sageli  käe- või kõrvaulatuses.

Salati ja smuuti valmistamiseks võttis iga osaleja kaasa erinevaid vilju.  Smuuti jaoks sai kokku segatud ühe variandina õun + apelsin + vesi, ning teisena: õun, suvikõrvits, mustsõstar, kurk, tomat, porgand ja vett ikka ka. Mekkimise tulemusena olime üksmeelselt nõus, et esimene variant maitses paremini.
Salati tarvis riivisime porgandi, tükeldasime õuna, kurki, tomatit ja suvikõrvitsat ning apelsini, lisasime veidi soola ja õunaäädikat. Maitsnud salatit, jõudsime järeldusele, et kõik komponendid tulnuks riivida, siis oleksid maitsed paremini ühtlustunud. 

Aitäh ürituse algatajale, Helerile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar