esmaspäev, 31. oktoober 2016

Maaraamatukoguhoidjate päeval Võrumaal Navi külas



Iga aasta oktoobris, raamatukogupäevade raames, tähistatakse maaraamatukoguhoidjate päeva. Selle aasta üritus toimus Võrumaal Navi külas, kus said kokku üle Eesti kohale tulnud sadakond raamatukoguhoidjat.  Tervitama oli meid tulnud Võru vallavanem Georg Ruuda, Riigikogu liige Ivari Padar ja ERÜ esinaine Katre Riisalu. Väikese ettekande teemal „Alguses oli sõna“,  tegi Argo Olesk EELK Pindi koguduse õpetaja.
Lisaks oli raamatukogurahvale esinema kutsutud populaarsete reisiraamatute autor Marko Kaldur koos oma samojeedi koera Tähekiirega. Marko jutustas avaldatud raamatutest, tõi välja nende seoseid merega ning kuulajad said mõttes rännata mööda Eestimaa rannaalasid ja saari. Vaatamata sellele, et Marko jutustas oma raamatutest väga kaasakiskuvalt, jätsime oma südamed kõik Tähekiirele ;).
Kui juba Navi külas ollakse, ega siis ilma Navitrollaga kohtumata saa ära minna. Heiki Trolla ehk Navitrolla rääkis raamatute olulisest rollist oma elus. 
Vahelduseks jutuvestjatele lõi meeleolu Eero Paltseppa väike kahemehe bänd, saatjateks akordion ja kitarr.
Päeva lõpetas ERÜ auhinna „Aastamaaraamatukoguhoidja 2016“ nominentide tutvustamine ja õnnitlemine, kelle hulgas oli au seista ka Libatse raamatukogu juhatajal.
Meeleolukat päeva juhtis Aigi Mäesaar Võrumaa Keskraamatukogust. 


Esialgu plaanis olnud ühispilt seltsimaja seinal oleva Navitrolla maali taustal jäi kahjuks ära, sest ilmataat ei pidanud kokkuleppest kinni ja vihma kallas vahetpidamata. 
Fotod tegi Lenna.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar