esmaspäev, 20. veebruar 2017

Oled sa teel tont või inimene



Möödunud neljapäeval käisid kolm politsei töötajat Libatse rahvale meelde tuletamas, kui oluline on kanda pimedal ajal helkurit. Koolitus algas raamatukogus, vahendite tutvustamise ja näitliku filmi vaatamisega. Saime teada, et helkurite valik on üsna mitmekülgne: helkurtraksid, vihmavari, koti kate, spreid jne.
Edasi suundusime õue, kus saime reaalselt vaadata, kui nähtavad me tegelikult pimedal ajal autojuhile oleme. Selleks pidid koolitusel osalejad ära arvama (autotulede valgel), mitu ilma helkurita inimest on kaugustest tulemas.  Siinkohal läks lahti mõistatamise mäng: kes nägi kahte, kes kolme, kes koguni viit inimest :) Ka üks küljepeal rippuv helkur ei muutnud olukorda paremaks. Kui aga politseitöötajad varustasid end trakside ja vihmavarjuga, oli mõistatamisemäng lõppenud ning kõik nägid, et mööda teed kõnnib kaks inimest.
Selline koolitus jõudis meieni Pärnumaa Kodukandi, Siseministeeriumi ja Maanteeameti toel. On väga tore, et nii paljud lapsed ja lapsevanemad käisid tegelikult juba teada-tuntud tarkuseteri meelde tuletamas. 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar