teisipäev, 14. märts 2017

Raamatukogu sünnipäev ja emakeelepäev



Raamatukogusid ei rajata, need kasvavad, on öelnud Augustine Birrell (briti poliitik ja kirjanik). Täna vaatasime koos meie kooli õpilaste ja õpetajatega, kuidas on kasvanud aegade jooksul Libatse raamatukogu, täitus ju raamatukogul 94 tegutsemisaastat.
Kui esialgu oli vaid Jüri talu kambris üks kapp raamatutega, siis tänaseks on raamatukogus valida pea 10 000 raamatu vahel. Raamatukogu on aegade jooksul kasvanud, arenenud ja  muutunud üsna palju.
Rääkisime ka sellest, millistes majades on meie raamatukogu asunud, kui palju on töötajaid olnud.  Vaatasime üle  „kõige-kõige“ faktid, mis on seotud meie raamatukoguga: kõige paksem raamat, kõige raskem raamat, kõige vanem lugeja, kõige noorem lugeja, kõige suurem laenutatud raamatute arv, kõige vanem raamat raamatukogus, kõige enam laenutatud raamat. 
Kõige vanem raamat.

Kõige paksemas raamatus on 872 lk
Kõige raskem raamat kaalub 3,5 kg
Kingituseks joonistas iga õpilane pildi ja kirjutas, milline laps on tema 2017. aastal. Loomulikult kõlas ka sünnipäevalaul raamatukogule.
Kingitused raamatukogule

Kuna täna on ka emakeelepäev, siis rääkisime lisaks meie kauni emakeele teemadel ja proovisime iga üks öelda oma nime bii-keeles, mibis ebii obilegi nibii kebirge  :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar