kolmapäev, 3. jaanuar 2018

Aasta 2017 kokkuvõte



Aasta 2017 oli taas üsna sündmuste- ja teguderohke: erinevaid tegevusi jagus pea igasse kuusse. 

 JAANUAR
Toimus külakoosolek, kus asutati MTÜ Libatse külaselts. Võeti vastu põhikiri ja määrati kindlaks liikmeksastumise tingimused. 

Mängisime vee, liiva ja tsemendiga ning valmisid uhked, omanäolised lillepotid. Juhendas meid meie oma küla nobenäpp Alla Kivisild. Teha midagi nii ilusat peaaegu mitte millestki, oli tõeliselt tore.


VEEBRUAR
Politseitöötajad tuletasid meelde nii Libatse õpilastele kui ka täiskasvanuile, kui oluline on end nähtavaks teha liikluses pimedal ajal. Viidi läbi ka näitlik õppus, kus sai reaalselt näha, et helkurita inimene on teel tõesti tont. Selline koolitus jõudis meieni Pärnumaa Kodukandi, Siseministeeriumi ja Maanteeameti toel.


Käisime  Lemmetsa külas Sanga seltsimajas klaasist ehteid meisterdamas. Sanga seltsimajas tegutsevad kolm aktiivset naist, kes olid lahkelt valmis näitama seltsimaja ruume, rääkima küla tegemistest ning jagama oma oskusi ja kogemusi.


Korraldati näidispõletamine külaseltsi platsil, kus päästeamet korraldas näidistulekahju ja põletas Linnupoja maja varemeid. Oli võimalus jälgida päästjate tööd ja tehnikat ning kuulatada loengut tuleohutuse teemal.


Toimus  tordikaunistamise koolitus, kuhu oli võimalus taas kutsuda juhendaja oma külast. Gesti Arus, meie oma küla tordimeister, avaldas tordikaunistamise nippe ja tema juhendamisel valmisid igati kaunid ja esinduslikud tordid lihavõttepühadel.

Osaleti Kivisild Alla eestvedamisel iga-aastasel Jüriöö jooksul Pärnu-Jaagupis.

 MAI
"Teeme ära" talgute käigus korrastati taas külaplatsi, Linnupoja kinnistut. Vaatamata sellele, et prügi on koristatud juba varem mitmel korral, jätkus seda ka nendele talgutele. Kolmekümne tööka kätepaari abil sai kokku korjatud palju pudeleid, klaasikilde, vanarauda, olmeprügi, põletatud oksarisu ning lammutatud vana kuurilobudik.

Peeti Libatse kaupluse ees taas kevadlaata. Osta sai istikuid, toidukraami, käsitööd, kosmeetikat, ehteid ja riideesemeid ning toidutelgis sai keha kinnitada.


Oli võimalus osa saada suurepärase suhteterapeudi Urme Raadiku vestlusringist. Meie vestlusringi teema oli „Vanemate suhteruum loob laste tuleviku“.


Lõppes mälumängu hooaeg, millest Libatse võiskond  võttis osa esimest korda.

Toimus reis Soomemaale Fazeri kommivabrikusse, sisse põigati ka kuulsasse IKEAsse.

JUUNI
Aasta suursündmus oli kindlasti juunis toimunud romuralli-laat-jaanituli. 



JUULI
Oli võimalus osa saada teatrietendusest, mis toimus Kihnu saarel. 


AUGUST
Toimusid veel ühed talgud, mille käigus paigaldati küla erinevatesse kohtadesse prügikastid, külaplatsile lipumastid ja külasilt ning rajati lipupeenar. Nimetatud esemed jõudsid meieni tänu Aile Jaansalule, kes kirjutas projekti, mida toetas KÜSK-i (Kodanikuühiskonna Sihtkapital) meede 2: Elukeskkonna ja kogukonnateenuste arendamine.




NOVEMBER
Alla Kivisilla juhendamisel õppisime punuma paberit. Seekord valmisid väikesed lauakuused.  

 DETSEMBER
Oli suurepärane võimalus osa saada tuntud rännu- ja kirjamehe Tiit Pruuli reisikogemustest, -muljetest ja ka nõuannetest.


Aastalõpupidu lasteaed-algkooli saalis oli tore lõpp 2017. aastale ja kena stardipauk uuele alanud aastale.
 
SUUR TÄNU külarahvale, kes te leidsite aega ja tahtmist osaleda ning panustada meie oma küla elu paremaks muutmisele!!!
Suured tänud ka kõigile asutustele ja ettevõtetele, kes on meid toetanud!!!
Aitäh Halinga Vallavalitsus!
Aitäh Boardic Eesti OÜ!
Aitäh Halinga OÜ!
Aitäh Libace OÜ!
Aitäh Pärnu Majandusühistu Libatse kauplus! 
Aitäh Libatse Romuracing!
Aitäh Woodbright OÜ!
Aitäh Libatse Lasteaed-algkool!
Aitäh Libatse Raamatukogu!
Aitäh meie küla noortepunt "Nagu päris"!
TEGUDEROHKET UUT AASTAT!!!

1 kommentaar: