pühapäev, 10. veebruar 2019

Kohtumine Tanel Talvega


Kui sa oled televiisorikasti sees käinud, siis on sind kõik ka näinud. 😊

Möödunud neljapäeva õhtupoolikul oli Libatse rahval hea võimalus tutvuda Tanel Talvega. Tegelikult oli kohtumine kahepoolne – Tanel Talve soovis tutvuda ka Libatse külaga. Kohtumispaik „tamme all“ on Libatse inimesetele tore traditsioon, seega määrasime Tanelilegi kohtumise kohaks tamme all. Tanel oli väga huvitatud meie küla ettevõtmistest ja ettevõtjatest.
Läbi sai käidud terve rida ettevõtteid ja tegelikult me kõiki tublisid tegijaid ei jõudnudki külastada. Siinkohal suur tänu Boardicule, Libace OÜ-le, Woodbrightile, HWT Energia OÜle ja Ökula Teenused OÜle. Tanel oli väga üllatunud nähes meie ettevõtete rohkust, tema sõnul oleme selles suhtes küll väga rikkad. Mõnikord on hea, kui keegi mujalt tulnu kinnitab, et teil on siin nii palju asju, mis on hästi. Alati me seda ise ei märka.
Rahvaga kokkusaamise kohaks oli määratud raamatukogu. Kohale tuli meid veidi rohkem kui tosin. Tanel rääkis oma kodukandi tegemistest, s.t Voose külast. Selgus, et külas, mis on rahvaarvult väike ja kus puuduvad pood-kool, on elu vägagi võimalik. Kõlama jäid mõtted: koostöös peitub jõud; tugeva kogukonna loomisel tuleb hoida positiivsust; tuleb ise teha, mitte oodata, et keegi tuleb ja teeb.
Jutuks tuli ka töö riigikogus. Püüdsime küll poliitikat vältida, kuid tahestahtmata kütab see teema kirgi ning pressis ka meil uksest ja aknast sisse. Need paar tundi möödusid imekiiresti ja kõikide lubatud teemadeni me ei jõudnudki. Nagu Tanel ise ütles „rääkisin saateaja täis“. Seekord jäid kuulmata lood tema pungil reisipagasist. Kuid meil on tema lubadus naasta. Ning samuti on meil olemas kutse külastada Voose küla.
Meie kohtumine oli sama põnev ja meeleolukas kui Galileo saade!
Õhtu lõpetuseks mängis noor pillimees Madis Vahenurme kandist toredad akordionilood. Suur aitäh Madisele!
Uute vahvate kohtumisteni!


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar