Esmaspäev, 14. november 2016

Magus isadepäev



Keset raamatukogu on üks tore kappidest koosnev saareke, mis lubab enda peal teha paljusid toiminguid. Nii on see saareke vajadusel näitusepinnaks; vajadusel saab seal peal voolida, lõikuda, meisterdada, joonistada; kui on tarvis, saab punuda, õmmelda, viltida jne. Möödunud pühapäeval tegelesime toiduga.
Heade Mõtete Klubi kutsus seekord kõiki huvilisi valmistama trühvleid.  Juhendama oli meid tulnud Kaire Parts. Kaire mahukast kotist tuli välja palju mõnusalt magusat kraami: šokolaadi, rosinaid, küpsiseid, kookoshelbeid jpm head, mis pidid saama millekski muuks heaks (trühvliteks). Juhendaja kindla käe all sai iga osaleja ülesande: kes hakkis, kes sulatas, kes purustas, kes riivis, kes segas kokku ja kes viis valmis segu õue tahenema.  
Nii saigi valmis viis erinevat trühvli segu: mõni neist mõrkjam, mõni magusam, mõni hapukam, millest veeretasime väikesed suupärased kommikesed. Lisatud ainete koguseid me ei mõõtnud, kõik käis silma ja tunde järgi.
Näiteks mõrkjamad trühvlid saime segust, kuhu oli kokku segatud toorjuust, sulatatud tume šokolaad, piparmündišokolaad, sutsuke Vana Tallinnat.
Mõnusalt mahedamad trühvlid saime segust: toorjuust, sulatatud valge šokolaad ja Domino küpsised.
Hapukamate trühvlite koostises olid: toorjuust, marmelaad, poole laimi mahl ja sulatatud valge šokolaad.
Kookostrühvlid á la Raffaello moodi trühvlid saime segust: toorjuust, sulatatud valge šokolaad, kookoshelbed, riivitud apelsini koort ja veidike apelsini mahla.
Head olid ka trühvlid, kuhu oli lisatud tükeldatud rosinaid, mõrkjat kakaopulbrit, toorjuustu, sulatatud tumedat šokolaadi ja vaniljet.
Maitsesime ise ja kindlasti said ka kodus ootavad isad suud magusaks, oli ju isadepäev. 
 

Tööjaotus toimib hästi

Trühvlite toormaterjal, mis pani suud vett jooksma ;)

Kõik see kamp on töös, publikuks on raamatud :)

Mida võtta, mida jätta - näevad välja väga isuäratavad ;)
Juhendaja jättis meile ka veel võimalikke retsepte:
175 g Domino küpsist; 100 g toorjuustu; sulašokolaadi kastmiseks
135 g šokolaadi, 75 g võid, 45 g kondentspiima
100 g võid, 200 g kondentspiima, 100 g toorjuustu, 1 spl mett, 250 g vaniljevahvleid, mandleid
200 g toorjuustu, 150 g valget šokolaadi, kookoshlebeid, apelsini koort ja -mahla 
Oli tore, sisukas ja magus lõunatund!
Aitäh juhendajale, osalejatele ja Helerile, kes meile sellise koolituse korraldas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar