Keset raamatukogu on üks tore
kappidest koosnev saareke, mis lubab enda peal teha paljusid toiminguid. Nii on
see saareke vajadusel näitusepinnaks; vajadusel saab seal peal voolida, lõikuda,
meisterdada, joonistada; kui on tarvis, saab punuda, õmmelda, viltida jne. Möödunud pühapäeval
tegelesime toiduga.
Heade Mõtete Klubi kutsus seekord
kõiki huvilisi valmistama trühvleid. Juhendama oli meid tulnud Kaire Parts.
Kaire mahukast kotist tuli välja palju mõnusalt magusat kraami: šokolaadi, rosinaid,
küpsiseid, kookoshelbeid jpm head, mis pidid saama millekski muuks heaks
(trühvliteks). Juhendaja kindla käe all sai iga osaleja ülesande: kes hakkis,
kes sulatas, kes purustas, kes riivis, kes segas kokku ja kes viis valmis segu
õue tahenema.
Nii saigi valmis viis erinevat
trühvli segu: mõni neist mõrkjam, mõni magusam, mõni hapukam, millest
veeretasime väikesed suupärased kommikesed. Lisatud ainete koguseid me ei
mõõtnud, kõik käis silma ja tunde järgi.
Näiteks mõrkjamad trühvlid saime segust, kuhu oli kokku segatud toorjuust, sulatatud tume šokolaad,
piparmündišokolaad, sutsuke Vana Tallinnat.
Mõnusalt mahedamad trühvlid saime
segust: toorjuust, sulatatud valge šokolaad ja Domino
küpsised.
Hapukamate trühvlite koostises
olid: toorjuust, marmelaad, poole laimi mahl ja sulatatud valge šokolaad.
Kookostrühvlid á la Raffaello
moodi trühvlid saime segust: toorjuust, sulatatud valge
šokolaad, kookoshelbed, riivitud apelsini koort ja veidike apelsini mahla.
Head olid ka trühvlid, kuhu oli
lisatud tükeldatud rosinaid, mõrkjat kakaopulbrit, toorjuustu, sulatatud
tumedat šokolaadi ja vaniljet.
Maitsesime ise ja kindlasti said
ka kodus ootavad isad suud magusaks, oli ju isadepäev.
Tööjaotus toimib hästi
Trühvlite toormaterjal, mis pani suud vett jooksma ;)
Kõik see kamp on töös, publikuks on raamatud :)
Mida võtta, mida jätta - näevad välja väga isuäratavad ;)
Juhendaja jättis meile ka veel
võimalikke retsepte:
175 g Domino küpsist; 100 g
toorjuustu; sulašokolaadi kastmiseks
135 g šokolaadi, 75 g võid, 45 g
kondentspiima
100 g võid, 200 g kondentspiima,
100 g toorjuustu, 1 spl mett, 250 g vaniljevahvleid, mandleid
200 g toorjuustu, 150 g valget šokolaadi, kookoshlebeid, apelsini koort ja -mahla
Oli tore, sisukas ja magus lõunatund!
Aitäh juhendajale, osalejatele ja Helerile, kes meile sellise koolituse korraldas!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar