esmaspäev, 15. mai 2017

Vanemate suhteruum loob laste tuleviku



 
Mai kuu „Heade Mõtete Klubi“ ürituse raames oli kõigil huvilistel võimalus osa saada suurepärase suhteterapeudi Urme Raadiku vestlusringist. Urme Raadik on sertifitseeritud Imago suhteterapeut ja Imago töötubade koolitaja. Meie vestlusringi teema oli „Vanemate suhteruum loob laste tuleviku“.
Saime selgitust teemadel: Mis on see, mille anname kaasa oma lastele? Miks me täiskasvanuna käitume oma suhetes vahel nii nagu me lapsena arvasime, et me kunagi ei tee? Kuidas luua suhteruum, kus lastel on turvaline ja hea kasvada? Kuidas õppida rääkima nii, et sind kuulataks ning kuidas õppida päriselt kuulama ja kuulma?
Kahe ja poole tunni jooksul rääkisime üle tõed, mida arvame kõik teadvat, kuid sellegipoolest kostuvad need tõed taas kuuldes nagu uus informatsioon. Emotsionaalses vestlusringis oli võimalus kaasarääkida ning ka enda sisse vaadata ja mõelda, mis on see mis vajaks meie sees muutmist. Praktiliselt läbiproovitud paarisvestlus õpetas kohaletulnuid kohe kindlasti paremini kuulma ja kuulama. Pealtnäha tundub ju kuulamine lihtne, kuid tegelikkuses see nii väga lihtne ei olegi - alati ei oska me kuulata nii, et teine osapool ka aru saab, et teda kuulati. 
Aitäh korraldajale!
Vaata ka Urme Raadiku kodulehte: http://urmeraadik.ee/

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar