teisipäev, 20. juuni 2017

Libatse ralli-laat-jaanituli



Selle aasta suursündmus ralli-laat-jaanituli Libatsel on peetud. Kolmiküritus andis põhjuse kodudest välja tulla terve pika päeva vältel. Kõigil huvilistel oli võimalus osa saada võimsast vaatemängust, mida pakkus romude rallitamine mööda soparööpaid. Laadal pakuti sööki-jooki, müüdi uhkeid sepiseid, puunikerdisi, käsitööd jm. Lastel oli võimalus lustida batuudil ning mängida minifarmi mängurajal. Päeva lõpetas varajase jaanitule pidamine, kus sai vaadata lustakaid etteasteid Ruubensi tüdrukutelt ja meie oma noortelt „Nagu päris“, toimusid lõbusad võistlusmängud, veeti köit, põletati lõket ning tantsiti Tauri Anni pilli järgi.
Mis läks hästi, mis läks halvasti.
Ralli oli väga rahvarohke, palju oli publikut ning ka osalejate arv (33ekipaaži) oli täiesti korralik. Kogu ralli sujus väga hästi. Kõigepealt vedas ilmataadiga, kes oli seekord meie poolt ning näitas oma kõige paremat palet. Tagasiside on olnud hea ja loodame, et nii osalejad kui pealtvaatajad jäid rahule korraldamisega ning ürituselt saadud emotsioonidega. Vürtsi ralli vaatajaskonnale lisasid kindlasti Urmas Salmu mahlakad kommentaarid.
Kuna kogu päeva tähelepanu oli rallil, siis laadaplats nii rahvarohke ei olnud. Müüjad olid oma müügiga rahul väga erinevalt: oli neid, kes olid väga rahul ning oli ka absoluutselt rahulolematuid. Siiski äri on äri ja müüki ette ennustada ongi pea võimatu.
Rahvast jätkus varajasele jaanitulelegi. Ka jaanituli sujus üsna hästi. Heleri valmistas ette lõbusad võistlusmängud, millele osavõtjaid oli küll esialgu keeruline kokku saada, kuid lõpuks oli nalja ja naeru küllaga. Üllatusesinejateks olid meie oma julged noored efektse playback showga, mis oli tõesti nagu päris. „Nagu päris“ teenis ära ka publiku päriselt tugeva aplausi. Tauri Anni tantsulood sobisid tantsimiseks hästi, kuid kostusid natuke haledalt. Kas oli sobimatu tehnika õueürituseks või mis?, aga natukene valjem oleks võinud muusika olla küll.
Päeva suurim viltuvedamine ei olnud korraldajast sõltuv. Juba aprillis Toi-toist  tellitud välikäimlad jäid tarnija poolse kokkuleppe rikkumise tulemusel kohale saabumata. Nii tuli rallilistel ja laadalistel hakkama saada kella 17.00-ni võsavetsudega, mil saabusid kohale kiirkorras tellitud asenduskäimlad teisest firmast.
Vaatamata väikestele viltuvedamistele läks meil siiski hästi. Eks vigadest õpitakse ja küllap järgmine kord tuleb paremini välja. Siiski on nii, et kus viga näed laita, seal tule ja aita, s.t kui sul on häid mõtteid ja ideid selle kohta, mida järgmisel korral paremini teha saaks, siis jaga neid korraldajatega.
Praegu aga täname, et meil on olemas meie oma inimesed (Heleri, Urmase meeskond), kes julgesid nii suure ürituse korraldamise ette võtta ja kiidame neid entusiastlikke tegijaid, sest meie tegemised on suuresti kannustatud heast ja tugevast teotahtest ning algatusvõimest. 
Täname ka Halinga Vallavalitsust, kes toetas meie tegusat päeva!
Järgmiste üritusteni!

Seni aga vaadake Pärnu Postimehe reportaaži rallist ja öölaadast. Vaadake fotosid Libatse elu Facebooki lehelt, vaadake Youtubest Rünno Suhhostavetsi, Heli Künnapase jt. üleslaetud  videoid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar