teisipäev, 10. oktoober 2017

Hobide hommik



Täna oli raamatukogus koos meie väikene koolipere, et pidada hobide hommikut. Rääkisime sellest, mis on hobi ehk harrastus ja miks on hea millegagi tegeleda. Külas oli meie kooli vilistlane Eva-Maria Pavelson, kelle suur hobi ja kirg on lugemine. Eva-Maria rääkis meile, miks talle meeldib lugeda, milliseid raamatuid loeb ja mida on lugemine talle andnud.
„Kui väljas on sombune ja hall nagu täna, kuid raamatust vaatab vastu päike, siis on ju lugemine tore“, ütles Eva-Maria. „Lugemine viib teise maailma, koged teistsuguseid elusid ning mõnikord kui loed mõnda kurba raamatut, siis paistavad ka oma probleemid hoopis paremas valguses“. Olen üsna kindel, et ilma oma hobita, ilma lugemiseta ei oleks Eva –Maria nii ilusaid sõnu osanud öelda. Seega lugemine on väga-väga kasulik hobi. Suur aitäh Eva-Mariale ja loodame, et hea eeskuju on nakkav.
Tore oli ka jutustamisering, kus iga õpetaja rääkis oma hobist ja õpilased rääkisid lisaks enda hobile ka oma vanemate hobidest. Kokku saime neid toredaid hobisid ikka päris palju. Selgus et hobidki on ajajooksul muutunud. Kui õpetajad kogusid lapsepõlves kommipaberid, marke ja märke, siis täna kogutakse oluliselt vähem. Nüüd on hobid pigem tegevused, kuid siiski oli ühel poisil mängupüssi kogu ja ka automudeleid koguti.
Koguda võib tõesti kõike.  Oluline on vaid, et meeldib tegeleda oma hobiga, et oskad võtta parima oma hobist, sellest midagi õppida ning selleläbi ka parem inimene olla. 
Kui sul ei ole veel hobi, siis aitab hobi leidmisel http://www.rajaleidja.ee/kuidas-valida-hobi/ 
Kaks fantastilist raamatukoguhoidjat-kogujat:
 https://parnu.postimees.ee/4033995/magusaumbriste-kogule-jaid-koduseinad-kitsaks 
https://parnu.postimees.ee/3979169/1250-pastakat-uks-parnakas-tore-hobi 
Näited meie vallast, kus hobid on kasvanud tööks:
http://www.kollektsioonaed.pri.ee/ 
http://automuuseum.ee/muuseum 
Eva-Maria ja meie koolipere. Laual on õpetaja Rita tore tassikollektsioon, õpetaja Erika aiafotodega album ja margialbumid ning raamatukoguhoidja postkaartide kast.
Osake õpetaja Rita tassikollektsioonist. Tassid on õpetaja kaasa toonud reisidelt.
Oli väga tore hommikutund!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar